Increïble troballa a l'Aeroport del Prat de Barcelona. La Guàrdia Civil, en col·laboració amb l'Agència Tributària, va intervenir el divendres 5 d'abril a la duana de la Terminal 1 de l'Aeroport del Prat de Barcelona -ara Josep Tarradellas- 76 tortugues terrestres vives d'una espècie protegida que un passatger de nacionalitat italiana transportava a la seva maleta.

criastortuga barcelona editada.Imagen fija006

Aquesta persona havia arribat a Barcelona en un vol procedent de les Illes Seychelles (Àfrica Oriental), amb escala a Doha (Qatar), i es va constatar que les tortugues eren cries de l'espècie protegida Aldabrachelys gigantea, considerada com una de les més grans del món, podent arribar a assolir, en el cas dels mascles, fins als 250 quilos i poden viure més de 150 anys. Les tortugues, segons els investigadors de la policia, creuen que haguessin acabat al mercat negre.

criastortuga barcelona editada.Imagen fija008

La Guàrdia Civil va entregar les tortugues al Zoo de Barcelona

Agents del Seprona van dipositar les cries de tortuga cautelarment al Zoo de Barcelona i al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya i va instruir diligències per la Fiscalia Provincial de Medi Ambient. L'home no va quedar detingut però haurà de respondre d'aquest contraban d'animals vius.