Un home de 46 anys ha estat a punt de morir perquè tenia un tornavís de 21 centímetres travessant el seu intestí.

Els fets han passat a Florida (EUA). L'home ha estat operat d'urgència, després d'entrar en xoc sèptic potencialment mortal, a causa dels bacteris que van entrar a la seva sang a través de les ferides.

És esquizofrènic

Tal com han pogut saber els metges, l'home va anar a urgències perquè patia dolors abdominals i pèlvics des de feia una setmana.

Revisant el seu historial mèdic, els sanitaris van saber que l'home havia patit anteriorment episodis d'esquizofrènia i trastorn bipolar. Per aquest motiu, no va poder prendre la seva medicació adequadament, segons informa el Daily Mail.

Intervenció d'urgència

Els metges van veure signes clars que hi havia alguna cosa danyant l'intestí del pacient, i van donar-li immediatament antibiòtics i el van portar a quiròfan per sotmetre'l a una operació urgent.

Al principi, els sanitaris no van poder treure el tornavís, perquè van trobar excrements endurits dins l'intestí i els 21 centímetres de l'eina feien molt complicada l'extracció.

Complicacions a l'operació

Els metges van haver de trobar una altra manera de treure-li el tornavís, que era massa gran, i van decidir tallar-li la cavitat abdominal per poder analitzar el que tenia dins del seu cos. Els cirurgians van cosir el forat novament i van drenar líquid d'un gra de mida considerable en el seu gluti dret.

Finalment, van realitzar una ileostomia per desviar els fluids corporals i redirigir-los des dels seus intestins a una bossa externa. Però la ferida del seu gluti va començar a podrir-se, de manera que els cirurgians van haver d'operar-lo un altre cop.

Ha sobreviscut

Segons han explicat els metges, "és el primer cas en què algú sobreviu després d'un accident com aquest". Segons els sanitaris, el pacient s'ha recuperat de les cirurgies satisfactòriament i ha estat donat d'alta. No obstant això, li han aconsellat que comenci un tractament psiquiàtric.

Aquest cas és únic, i serveix com a alerta perquè els doctors sospitin del mal d'estómac en pacients psiquiàtrics, asseguren els metges.