Tres persones han resultat ferides quan un tornado registrat al municipi eivissenc de Sant Antoni ha aixecat del terra una caseta d'obra amb elles dins, durant aquesta tercera jornada de climatologia adversa a causa de la Depressió en Nivells Alts (DANA) a les Balears.

Els Bombers han hagut de tallar pins per obrir pas a les dues ambulàncies

 

El servei d'emergències 061 ha informat que els tres ferits treballen en una obra que es duu a terme en un hotel de Cala Gració, i han estat evacuats a la Policlínica Nostra Senyora del Rosari, un d'ells en estat menys greu i els altres dos en estat lleu.

Els Bombers d'Eivissa han hagut de tallar pins per obrir pas a les dues ambulàncies, una de Suport Vital Avançat i una altra de Suport Vital Bàsic, que han evacuat, als ferits. També s'ha hagut de tallar l'autovia a l'aeroport, que ha quedat inundada al punt quilomètric 6.

48 incidències relacionades amb el mal temps

Els serveis d'emergències del 112 han atès 48 incidències relacionades amb el mal temps i els efectes de la depressió en nivells alts (DANA) que han fuetejat les Balears des de diumenge, essent el més greu el tornado de Cala Gració que ha provocat la caiguda d'arbres, pals elèctrics i sostres, ha detallat el 112.

La caiguda d'arbres ha obligat a tallar diverses carreteres

 

Del total d'incidents, 33 han tingut lloc Mallorca, 12 a Eivissa i 3 a Menorca. Aquest dimarts, la línia de tempestes ha deixat ratxes de vent molt fortes, d'almenys 100 quilòmetres per hora a Eivissa i precipitacions molt intenses de fins a 30 l/m² en 30 minuts.

A Menorca, els registres més elevats de precipitacions acumulades són de 49,4 l/m² a Cala Galdana; 49 a Es Mercadal i 38,8 a Ciutadella. Quant al tornado de la zona de Sant Antoni, ha causat la caiguda d'arbres que han obligat a tallar diverses carreteres, on es treballa per restablir el trànsit.