Un tiroteig a les oficines municipals de la localitat de Virginia Beach (Virgínia, Estats Units) ha deixat aquest divendres almenys dotze morts, entre ells l'atacant, i sis ferits, segons han informat les autoritats. L'atacant portava una pistola del calibre 45.

El cap de la Policia de Virginia Beach, James Cervera, ha dit en una roda de premsa que el presumpte autor dels trets, que treballava al lloc, ha pogut ser abatut.

"Tenim dotze víctimes mortals a l'escena i sis més que han hagut de ser transportats a hospitals locals", ha declarat Cervera, que no ha informat de l'estat dels ferits.

Era un empleat "des de fa molt temps" del lloc

El cap policial ha indicat que el sospitós, de qui ha assegurat era un empleat "des de fa molt temps" del lloc i la identitat del qual no ha revelat immediatament, va entrar l'edifici poc després de les 16.00 hores local (20.00 GMT) i va començar a "disparar indiscriminadament".

Segons l'oficial, l'atacant va morir després d'enfrontar-se a dos agents que van entrar a les oficines. Entre els ferits es troba un dels policies, que segons Cervera va salvar la vida gràcies a l'armilla antibales.

Cervera tampoc no ha confirmat durant quant temps es va produir el tiroteig i ha demanat comprensió, en indicar que es tracta d'una "escena molt gran".

"No hi ha manera de descriure un incident com est", ha lamentat, en confirmar que estan rebent suport de l'FBI, així com d'unitats forenses del Departament de Seguretat Nacional (DHS, per les seves sigles en anglès) i de la Policia de l'estat de Virgínia.

Un país de tirotejos

Malgrat l'elevat nombre de víctimes, el tiroteig d'avui a Virginia Beach no és entre els més mortífers de la història dels EUA.

El pitjor va passar a Las Vegas (Nevada) l'1 d'octubre de 2017, quan un home va obrir foc des de l'habitació d'un hotel contra una multitud que assistia a un concert matant 58 persones abans d'acabar amb la seva vida.

Un any abans, el 12 de juny de 2016, un home va assassinar 49 persones i després es va suïcidar en una club gai de la ciutat d'Orlando (Florida).

El tercer tiroteig més mortífer va passar l'abril de 2007 en un campus de la Universitat Politècnica de l'estat de Virgínia, coneguda com a Virgínia Tech, quan l'estudiant Seung-Hui Cho va matar 32 persones abans també de suïcidar-se.