"Tiroteig" i "Sant Andreu" són dos conceptes que els darrers mesos han flirtejat massa entre ells."Té tota la pinta que ha estat una venjança. Jo, per si de cas, millor no dic res", diu una veïna de la plaça de Sant Francesc Coll, on aquest diumenge un home ha disparat un altre a punta de pistola. En l'imaginari col·lectiu dels veïns encara són massa presents les disputes de famílies gitanes que, a força de bala, van terroritzar un barri sencer el passat desembre.

Un clan gitano va terroritzar el barri a força de bala el desembre

Malgrat que el tiroteig d'aquest diumenge s'ha produït a més d'un quilòmetre de distància del barri de Baró de Viver, on un clan conegut com Los Pistoleros va assassinar a trets el passat 23 de desembre a Eduardo Colmena, els veïns no podien dissimular la seva inquietud després dels fets d'avui.  

"No preguntis més, prefereixo no posar-me en aquests embolics. Jo només passava per aquí i no vull saber res. El que és clar és que el pistoler seguia a la víctima", apuntava una altra testimoni directa només dues hores després que es produïssin els trets. 

De moment, no ha transcendit la línia d'investigació dels Mossos i no se sap quins motius haurien portat a l'agressor a disparar la víctima, un pare de família d'uns 40 anys que ha rebut dos trets quan passejava amb el seu fill de nou anys i la seva dona. Se sap que el pistoler tenia 70 anys i portava una gorra grisa quan ha disparat. També, que un còmplice l'esperava amb un cotxe verd a la cantonada per fugir.