Després de la pandèmia, i a poc a poc, els bars tornen a funcionar. No al ritme d'abans, tots els restauradors ho expliquen, però sí que alguna cosa es va facturant i més ara, al centre de Barcelona, que de manera tímida es van tornant a veure alguns turistes.

I com abans, alguns bars s'aprofiten de la situació (i de calor). Un tiquet d'un bar del centre de Barcelona s'ha fet viral per un suplement que cada cop cobren més establiments: el gel.

Un cafè amb llet i gel per 2,20 euros

Un bar de la plaça Reial de Barcelona cobra 0,20e pel gel d'un cafè amb llet amb gel. En total, la consumició acaba costant 2,20 euros. Els dos del cafè amb llet i el gel i l'IVA.

Tiquet Carmona Barcelona

Imatge del tiquet de la plaça Reial de Barcelona, penjat per Carmona a Twitter.

El tiquet d'aquest cafè amb suplement -aigua a menys de 0 graus- s'ha fet viral a Twitter, on l'ha penjat Álvaro Carmona, un artista sevillà establert a Barcelona. El tiquet és d'aquest dijous, a dos quarts de set de la tarda. Els comentaris, més de 200, no s'han fet esperar.

Cafè amb llet i gel?

Hi ha gent que es pren la denúncia de Carmona de broma. Alguns retreuen a l'actor que es demani un cafè amb llet amb gel. El gel sembla reservat al cafè o com a màxim al tallat, però l'artista necessitava un cafè amb llet i va decidir sumar-hi gel per ajudar-se a combatre la calor que fa aquests dies a Barcelona.

I d'altres, també dubten si els 0,20 euros que van cobrar a Carmona era pel gel del cafè o pel gel hidroalcohòlic, una de les eines més eficaces que hi ha, asseguren els experts, per lluitar contra el coronavirus. Ara en tots els bars de Catalunya n'hi ha però encara no s'han trobat casos que cobrin pel gel, tot i que sí alguns llocs cobren una 'taxa Covid-19'.

El que sí que tothom repeteix és que el preu per un cafè a 2,20 al centre de Barcelona tampoc és massa car però es queixen que ho vulguin amagar amb un 'suplement' pel gel. Alguns dels usuaris que comenten asseguren que si el preu del suplement del gel no està a la carta, és il·legal cobrar-ho. Carmona va pagar, però també va penjar el tiquet a Twitter. L'artista ha volgut amagar el lloc exacte del tiquet, fins i tot la plaça de Barcelona, però ElCaso.cat ha pogut saber que es tracta d'un local d'aquesta cèntrica plaça, a tocar de les Rambles.

Esmorzar per 19 euros

Fa pocs dies un altre tiquet, d'un famós bar de Madrid es va fer viral: van cobrar 19 euros per dos esmorzars i dos sucs de taronja. El client, que també va denunciar el mal tracte rebut pels cambrers del bar, va assegurar que no hi tornaria. Twitter es va omplir de reaccions al tiquet.