El tinent d'alcalde de l'Ajuntament del Valle i regidor de Personal, Joventut, Esports i Voluntariat en aquest municipi de Granada, Manuel Palma (PP), està sent investigat per un possible delicte contra la salut pública per conrear marihuana, per la qual cosa el seu partit estudia quines mesures adoptar respecte al regidor.

Benjamín Ortega, alcalde de l'agrupació "Vecinos por el Valle" que governa en coalició amb els populars en aquest petit poble de tot just 1.200 habitants situat a la zona de la Vall de Lecrín, ha informat aquest dimarts que l'ha "sorprès" la notícia, que avança el diari Ideal, però que de moment confia en la presumpció d'innocència del regidor de l'equip de govern.

Detingut juntament amb un altre home

Fonts del PP han indicat per la seva part que estudien les possibles mesures a adaptar respecte al regidor, que va ser detingut juntament amb un altre home com a acusats de destinar dues habitacions d'un habitatge de Padul (Granada) al cultiu de 265 plantes de marihuana, zones aclimatades i tancades de manera hermètica que utilitzaven una conexió il·legal per connectar-se a la llum.

Segons EFE, la investigació va començar el maig passat quan policies del Grup d'Estupefaents de Motril van obtenir informació que apuntava al cultiu, venda i distribució de droga des de l'habitatge registrat. L'habitatge tenia dues de les habitacions tancades de manera hermètica i condicionades amb il·luminació, sistema de ventilació i extracció i un altre de reg per accelerar el procés natural de creixement d'aquest tipus de plantes.

En la intervenció van decomissar 265 plantes de marihuana i es va esbrinar que els detinguts havien connectat l'habitatge de manera fraudulenta a la xarxa pública d'electricitat perquè no passés pel comptador.