És una de les aplicacions per al mòbil de moda: TikTok s'ha convertit en un fenomen entre joves i adolescents de tot el món. Però la seva fama no la fa impenetrable, i un error en el seu sistema ha deixat les dades de més de mil milions d'usuaris al descobert, i a l'abast dels hackers.

Segons s'ha pogut saber, els delinqüents cibernètics han pogut accedir a adreces privades, correus electrònics i altres dades personals, com la data de naixement dels usuaris. 

Un error perillós

Amb aquest error en l'aplicació, els hackers podien enviar un missatge als usuaris de TikTok fent-se passar per l'empresa i, d'aquesta manera, aconseguir accedir als seus perfils. Per aquest motiu, la companyia va llençar una actualització del software per frenar el problema, informa The Sun.

Cal destacar que aquesta és una de les aplicacions més descarregades del 2019, així que milions d'usuaris d'arreu del món estaven exposats a delinqüents, que podien manipular els comptes de la plataforma com volguessin: esborrar-los, penjar fotos o vídeos...

S'ha solucionat el problema

Segons confirmen des de l'empresa, "TikTok es compromet a protegir les dades dels usuaris". Asseguren que el seu equip de seguretat "va solucionar els problemes en l'actualització més recent de l'aplicació".

A més, la companyia ha explicat que no s'ha trobat cap patró que indiqui un atac cibernètic o un error del sistema. "Les nostres darreres investigacions demostren que les aplicacions més populars segueixen en risc", ha dit el responsable de la investigació sobre la vulnerabilitat del producte.