La popular aplicació Tik Tok podria ser una eina d'espionatge del govern Xinès, així ho assegura el grup d'activistes cibernètics Anonymous.

Un programa maliciós

"Elimina Tik Tok ara", és l'advertència que ha realitzat el col·lectiu Anonymous a través de les seves xarxes socials. En el seu missatge, els activistes cibernètics alerten que l'aplicació, molt popular entre nens i adolescents, és en realitat una eina d'espionatge massiu i influència del govern xinès.

"Si coneixes algú que l'està utilitzant, explica-li que és essencialment un programa maliciós operat pel govern xinès que executa una operació d'espionatge massiu".

Una aplicació que recopila dades

Anonymous ha creat la seva teoria a partir d'un tuit d'un usuari de Reddit que va fer enginyeria inversa de l'aplicació. A partir d'aquest procés afirma haver descobert que Tik Tok, aplicació de moda durant el confinament, recopila dades que van des d'informació sobre el telèfon, sobre altres aplicacions, ús de la memòria o espai del disc...

Recollint informació de nens i adolescents

Els ciberactivistes finalitzen la seva advertència apuntant que el Govern xinès està recollint informació dels nens i adolescents que s'han descarregat l'aplicació. Amb les dades compilades estudien el seu abast de mercat i desenvolupament polític: "les millors metodologies per coaccionar-los en els pròxims 5 o 10 anys".