Pluges torrencials a la vista! La neu que ha caigut a cotes molt baixes donarà pas a una llevantada de llibre que aquesta matinada i durant tot el dimarts descarregarà trombes d'aigua a moltes comarques de la costa i del prelitoral. Alerta perquè cauran més de 200 l/m2 en alguns punts.

De moment, la neu a cotes baixes provoca alguns problemes sobretot al sud de Catalunya amb gruixos de 28 centímetres al Parc Natural dels Ports. La neu també tenyeix de blanc la comarca de la Terra Alta amb gruixos d'entre 5 i 10 centímetres a cotes de només 500 metres. S'han acumulat, per exemple, 11 centímetres de neu a Horta de Sant Joan, 8 a Arnes i 5 cm a Gandesa, capital de comarca que està a només 368 metres d'altitud.

Milers de nens sense escola

Milers d'alumnes de la Terra Alta, Maresme i del Vallès Oriental s'han quedat sense escola pel temporal de neu i vent que cada cop afecta més zones del país.

 

 

ACN

Un home passeja pels carrers de Gandesa durant el temporal / ACN

Dimarts: aiguats amb inundacions  

La cota de neu va pujant ràpidament fins els 800 o 1.000 metres. Aquesta matinada se situarà al voltant dels 1.200 metres. Per tant, a moltes comarques, la pluja desfarà la neu acumulada aquest dilluns.

Rius i rieres

L'autèntic perill arribarà a Catalunya aquesta matinada amb una espectacular llevantada que deixa patacs d'aigua a la costa, al prelitoral i a la Catalunya central. Atenció perquè, en alguns casos, s'acumularan més de 200 l/m2. Això pot provocar el creixement sobtat de rius i rieres

Desapareixeran moltes platges

Aquest dimarts, continuarà la duríssima llevantada amb vent molt fort i onades superiors als 8 metres que s'engoliran moltes platges. 

Les pluges seran generals i fortíssimes. Descarregaran a tot Catalunya però seran especialment intenses i, per tant, perilloses a les comarques més orientals del país. A la tarda, una nova i potent línia d'inestabilitat escombrarà Catalunya de sud a nord. Els aiguats també seran notícia a la Catalunya central.

Espectacular nevada al Pirineu oriental

El Pirineu de Girona acumularà més d'un metre de neu nova en poques hores. Aquest dimarts, la cota de neu continuarà situada al voltant dels 1.200 metres i el tou de neu nova que caurà al Pirineu oriental serà brutal. En canvi, a la Val d'Aran i zones pròximes, les precipitacions seran pràcticament inexistents.

Dimecres, continuarà plovent

La inestabilitat també continuarà de cara a dimecres amb pluges generals i fortes a la costa, al prelitoral i a la Catalunya central. A primera hora del dia, les pluges podrien presentar una pausa, però sortiu de casa amb el paraigua perquè, durant el dia, tornarà a ser imprescindible. Nevarà per damunt dels 1.400 metres, sobretot al Pirineu oriental i a la cara sud.

Cap de setmana

Dijous s'estabilitzarà el temps i ja farà sol a totes les comarques catalanes. Les temperatures seran fredes durant les nits però força més suaus al centre del dia. El cap de setmana es mantindrà el temps estable tot i que tindrem intervals de núvols poc importants que, a estones, faran que el cel estigui mig tapat.