El temporal Gloria que afecta Catalunya des de dilluns ha provocat el desbordament de dos rius més en terres gironines: el Fluvià i la Tordera, dos rius que estaven al llindar del perill, com ja ha alertat des de primera hora del matí Protecció Civil.

El Fluvià, desbordat a Olot

El riu Fluvià s'ha desbordat al seu pas per Olot, la capital de la Garrotxa.

La Tordera també es desborda

També la Tordera s'ha desbordat a causa del temporal i ho ha fet en diversos punts de l'Alt Maresme, cosa que ha fet desallotjar 20 veïns de Tordera, tal com han confirmat fonts de l'ajuntament.

Aquest matí, l'alt cabal del riu fet caure dos ponts entre Blanes i Malgrat de Mar, a les comarques de la Selva i el Maresme.

El Ter es desborda a Girona

El riu Ter s'ha desbordat a Girona, concretament a la zona del Pont Major, tot just després del pont d'Aigua. Ho ha confirmat l'Ajuntament de Girona, que també ha informat que s'ha tallat el trànsit en els dos sentits. 

Protecció Civil alerta del risc i demana evitar la mobilitat i no apropar-se a la llera del riu i que hi ha quatre rius i rieres més que estan al límit: la Riera Major, el Daró, l'Onyar i la Riera d'Osor.

Veïns desallotjats pel desbordament del Gurri

I encara un quart riu, el Gurri, s'ha desbordat en diversos punts a la comarca d'Osona, segons ha confirmat l'Ajuntament de Vic. Això ha obligat a desallotjar cinc carreteres properes a la llera del riu, per precaució. 

El Besòs baixa amb molta força

El riu Besòs baixa amb molta força, sobretot al seu pas per Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Tot i que des de la matinada ha baixat el seu cabal, es manté l'alerta i es demana precaució.

Aquesta nit passada el riu Besòs ha arribat a un cabal de 485 metres cúbics per segon; a primera hora del matí ha baixat fins als 280 m3 i s'ha anat estabilitzant. 

El riu Besòs baixa amb molta força per Santa Coloma de Gramenet / @antiradarcatala

El riu Besòs en el seu tram final, al seu pas per Santa Coloma de Gramenet / @antiradarcatala

Pla Inuncat en estat d'emergència

Protecció Civil ha informat que el pla Inuncat ha passat a estat d'emergència per l'arribada d'un nou front de tempestes cap a la tarda. La previsió és que la pluja entri pel litoral i escombri fins al nord-est de Catalunya, amb increments d'acumulació d'aigua en diferents punts.