Les darreres hores el vídeo on es veu la part final d'una actuació policial davant d'un CAP de Sabadell, on els Mossos d'Esquadra van haver de fer ús de la pistola taser per immobilitzar una noia que estava molt violenta, s'ha fet viral.

A les imatges es pot veure com la noia ja és a terra, amb els arpons de la pistola elèctrica enganxats al cos i després com els agents la poden retenir. Finalment, la Paula, de 25 anys, va acabar detinguda per un presumpte delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat i també per danys.

Els Mossos d'Esquadra defensen que l'ús de la pistola taser va ser correcte i que era la manera menys lesiva d'aconseguir reduir una persona que estava molt nerviosa i violenta, segons la versió policial. Interior, la Direcció General de la Policia i el mateix cos dels Mossos d'Esquadra han tancat files amb l'agent que va fer ús de l'arma no letal.

Abans del vídeo del tret de la taser a Sabadell

Què va passar abans del vídeo? Les imatges que s'han fet públiques mostren la part final de l'actuació, però la policia, en el seu atestat, també inclouen els minuts previs, quan la noia es va posar molt nerviosa i va agredir a dos sanitaris, segons han explicat responsables del CAP davant dels Mossos d'Esquadra i ha pogut saber ElCaso.cat.

La noia es va posar nerviosa quan li van dir que la seva mare no podia entrar al centre per culpa de les restriccions per evitar la propagació del coronavirus. Després de cridar i mostrar-se agressiva, i segons han explicat els mateixos sanitaris a la policia, la noia va llençar una cadira contra la taula de la doctora. També va empènyer la taula contra la doctora. La metgessa va haver d'aturar-la i després sortir corrents de la consulta. La doctora, en la seva declaració, va explicar que li va intentar donar un cop.

Va trencar una planxa de plàstic que feia servir un metge per defensar-se

Segons també consta a l'atestat al qual ha tingut accés ElCaso.cat, la noia va destrossar mobiliari del CAP i va insultar i amenaçar la seva doctora i altres sanitaris que eren al lloc.

Un dels sanitaris que era al lloc, per intentar mitjançar amb la noia, que segons expliquen ells mateixos a la policia "estava molt nerviosa", va agafar una planxa de plàstic per protegir-se de la noia. La Paula, i sempre segons la versió que recull la policia dels mateixos metges, va donar diversos cops a la planxa de protecció fins que la va destrossar.

Paula Taser Sabadell

Paula, la noia acusada de donar cops i trencar mobiliari urbà en un CAP de Sabadell / TV3

En aquell moment ja van arribar els Mossos d'Esquadra. Diversos testimonis recollits per la policia catalana i que queden detallats a l'atestat, confirmen que la noia estava molt agressiva i que va donar cops als policies.

Els Mossos van avisar quatre cops que dispararien

Un dels testimonis fins i tot assegura que en diverses ocasions -quatre, segons consta a l'atestat- un dels policies, el que va desenfundar la pistola taser va alertar a la noia que havia activat el sistema de gravació personal -que porten tots els agents que porten una arma d'aquestes- i que faria ús de l'arma si no aturava en la seva actitud violenta. Finalment, a l'exterior del CAP, el caporal va disparar la pistola taser.

Taser Sabadell suelo

Agents dels Mossos retenint a la noia, ja a terra, davant del CAP de Sabadell / Cedida

Amb la col·laboració d'altres agents, van poder immobilitzar la noia i detenir-la. El SEM la va traslladar a un centre sanitari i després va passar la nit a la comissaria, l'endemà va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge acusada d'un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat i danys.

Versions contradictòries

Tot i que Interior i Mossos no veuen una mala actuació, des d'entitats com Íridia han denunciat l'actuació a Twitter i han avisat que sembla "desproporcionada". La noia, en declaracions a TV3, en un reportatge que es va emetre aquest mateix dijous, assegura que denunciarà al policia que va fer ús de la taser. A la nit, al lloc dels fets, han aparegut pintades 'Stop taser' amb la signatura de La Forja, un grupuscle de l'esquerra independentista.