La Guàrdia Civil ha desallotjat, per quarta vegada en vuit dies un club de cites en el municipi de La Rioja de Rincón de Soto, per continuar obert al públic i exercir la seva activitat "amb total normalitat", incomplint les restriccions imposades per combatre la pandèmia de la Covid-19.

Inspeccionat, desallotjat i tancat

La primera actuació es va dur a terme la matinada de dilluns passat dia 12, després de rebre diverses informacions relacionades amb l'obertura del club, que va ser inspeccionat, desallotjat i tancat i es va denunciar el seu responsable per infracció greu a la Llei de Sanitat.

A la matinada de l'endemà es va establir un operatiu, que va estar a punt de desbaratar-se en detectar l'encarregat del club l'arribada dels agents, però es va comprovar que el club continuava funcionant a ple rendiment i, després de ser identificats els clients i les treballadores, es va instar per segona vegada al propietari al cessament immediat de l'activitat i els usuaris van ser desallotjats de manera esglaonada i ordenada.


Després d'aquest desallotjament, el propietari del club, de manera "desafiadora i amenaçadora", va manifestar als agents el seu total desacord amb la denúncia i el tancament del seu negoci i els va indicar que ningú no li impediria a obrir al públic per continuar amb la seva activitat, ha afegit la Guàrdia Civil.

Cessament definitiu d'activitat

El vespre del dia 17, el dispositiu de vigilància sobre el club va detectar activitat a l'interior, per la qual cosa els agents van accedir a l'interior per a la seva inspecció, l'aixecament d'actes-denúncies, el desallotjament dels clients i el tancament del local.

El responsable del club va tornar a reobrir durant la matinada del 19 el 20, pel que va ser de nou denunciat i desallotjats els clients del local; i va dir que cessava en la seva activitat de manera definitiva.

Prostíbul La Rioja / EFE

Els agents han entrevistat les treballadores del local per saber si eren víctimes d'explotació sexual / EFE

Explotació laboral i sexual

El propietari de l'establiment, un home de 51 anys, natural de la República Dominicana i veí de Racó d'Arbreda, ha estat proposat per a una sanció per quatre infraccions greus a la Llei de Sanitat, pel que s'enfronta a una pena de multa d'entre 6.000 i 24.000 euros per cada infracció, ha detallat aquest dijous la Guàrdia Civil.

Els agents, durant cada una de les actuacions, es van entrevistar amb les vuit treballadores de l'establiment -tres d'elles en situació irregular a Espanya- per intentar detectar si eren víctimes d'explotació laboral o sexual o de tràfic d'éssers humans amb les esmentades finalitats i, en cas positiu, derivar-les a les autoritats competents i garantir-los la protecció dels seus drets.