L'Ajuntament de Cartagena ha tancat els accessos a les platges mediterrànies de La Manga del Mar Menor per l'arribada massiva de tonyines mortes. El Servei d'Extinció d'Incendis, Salvament i Protecció Civil del consistori ha pres aquesta decisió després que es trobessin a la sorra nombrosos exemplars que provenien d'una granja d'engreixament situada davant la costa i que s'hauria vist afectada per la gota freda que està afectant el sud-est de la península.

Risc sanitari

En un comunicat, la Conselleria de Salut de la Regió de Múrcia ha advertit del risc sanitari que suposa el consum d'aquestes tonyines, que han estat trobades a diverses platges de la Regió a causa del temporal. Les instal·lacions del viver -situades davant la localitat de San Pedro del Pinatar- van resultar afectades pel pas de la DANA, el que va provocar que nombrosos exemplars s'escapessin del recinte.

Tres dies morts

Segons la conselleria aquestes tonyines no són aptes per a consum, ja que amb tota probabilitat presenten alts nivells d'histamina i també poden contenir altres contaminants, ja que poden portar fins a tres dies morts al mar.

Finalment, assenyala que les persones que trobin aquests o altres peixos morts han d'avisar les autoritats perquè procedeixin a la seva adequada retirada, i evitar altres possibles problemes de Salut Pública. El consistori ha decidit tancar les platges davant d'aquesta situació de risc i posarà en coneixement de l'administració regional els exemplars vagin arribant a la vora.