El professor de la Universida de de Santiago (USC) Luciano Méndez ha estat suspès de nou de les seves funcions per haver fet referència en una classe a l'escot d'una alumna. Ja havia estat sancionat en una anterior ocasió pels mateixos fets.

Així ho han confirmat fonts de l'USC, que han explicat que el rector de l'USC, Antonio López, ha acordat la suspensió de funcions d'aquest professor que "no pot exercir la funció docent". Alhora s'ha iniciat un expedient sancionador en relació amb els fets denunciats per una alumna de Luciano Méndez. En cas de ser sancionat, seria la segona ocasió ja que havia estat suspès per al·lusions a l'escot d'una altra estudiant.

El professor té una sèrie de vídeos penjats a les xarxes socials en què dona suport a 'La Manada' i critica la víctima

 

Luciano Méndez, conegut a més per una sèrie de vídeos penjats a les xarxes socials en els quals donava suport a 'El Manada' i criticava la víctima, va ser detingut al maig passat per un suposat delicte de violència masclista.

El juny de l'any passat, Luciano Méndez havia estat arrestat després d'agredir dos agents de la Policia Nacional en un aldarull en relació amb el vehicle del professor, quan un policia li va anar a advertir que no es podia aparcar a la zona de la comissaria i que els comandaments a distància dels vehicles no funcionen per l'inhibidor.

Llavors, Méndez Naya va ser detingut per la Policia Nacional pels delictes de lesions i atemptat a l'autoritat després d'agredir dos agents d'aquest cos policial, que van resultar ferits.

Obert un expedient informatiu

Al seu dia, a més, l'USC va obrir un expedient informatiu a Luciano Méndez Naya, que, per la seva part, es va reafirmar en les seves declaracions de suport a 'La Manada' en vídeos penjats a les xarxes socials.

Va ser sancionat anteriorment amb dos mesos sense treball ni sou

 

L'expedient informatiu obert per l'USC va ser remès a la fiscalia per esbrinar si de les seves declaracions podien derivar-se actuacions penals. No obstant això, no es va imposar al docent cap sanció, ja que les consideracions van ser fetes en un marc privat.

Tanmateix, ja ha estat sancionat anteriorment amb dos mesos sense treball ni sou per fer comentaris sobre l'escot d'una alumna a classe, fets similars als denunciats aquesta setmana per una altra estudiant.