El Tribunal Suprem ha condemnat a 15 anys de presó els cinc membres de La Manada que van agredir sexualment una jove durant les festes de San Fermín del 2016. Pocs minuts després de donar-se a conèixer aquesta decisió, els cinc joves han estat detinguts.

L'alt tribunal ha revocat la sentència original i ha elevat les condemnes per als cinc acusats a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació, admetent així els recursos de la Fiscalia, la víctima i les acusacions populars que exerceixen l'Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra.

L'alt tribunal considera que es tracta d'una agressió sexual i no d'un abús

 

La decisió ha estat anunciada després d'una deliberació de més de dues hores, que ha començat just després que s'acabés la vista pública en què els cinc magistrats de la Sala han escoltat els arguments d'acusacions i defenses.

Després d'aquesta deliberació, l'alt tribunal considera que el que va passar als Sanfermines del 2016 va ser una agressió sexual i no un abús, que és el delicte pel qual tant l'Audiència Provincial com el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) havien condemnat a 9 anys de presó José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero, Jesús Escudero, Ángel Pozas i Alfonso Jesús Cabezuelo.

A més de la pena pel delicte de violació, el Suprem també ha condemnat Guerrero a dos anys més de presó per un delicte de robatori amb intimidació per haver pres el telèfon mòbil a la víctima i considerar que el condemnat va utilitzar aquest fet per a coaccionar-la.

Amb la decisió del Suprem, la sentència contra La Manada ja és ferma, però l'encarregat d'executar les penes haurà de ser el tribunal enjudiciador, és a dir, l'Audiència Provincial, que citarà previsiblement els condemnats per comunicar-los que hauran d'ingressar a la presó.