La Guàrdia Urbana ha retirat una vuitantena de productes caducats que es venien en un supermercat del barri de la Sagrada Família de Barcelona. Les queixes dels veïns van alertar la policia, que va poder comprovar que els responsables de l'establiment manipulaven les dates de consum preferent per enganyar els clients i poder comercialitzar els productes fora del termini establert per la llei.

La investigació va començar arran de les denúncies d'alguns veïns de la zona, que alertaven que un supermercat venia aliments i altres productes amb dates de caducitat manipulades. La Guàrdia Urbana va decidir fer una inspecció aquest dilluns i va poder constatar diverses irregularitats administratives en l'establiment. Els agents van localitzar una vuitantena de productes -tant alimentaris com sanitaris- que tenien el termini de consum preferent canviat.

Entre els productes intervinguts, la policia va trobar vuit paquets de preservatius amb l'etiquetatge manipulat. Els responsables del supermercat havien tret el precinte extern de les caixes, havien esborrat el mes de caducitat i l'havien tornat a col·locar al seu lloc fent servir cinta adhesiva. La mateixa manipulació també es duia a terme amb altres productes alimentaris com maioneses, cafè, salses o tonyines.

Tots els productes caducats o amb l'etiquetatge modificat de l'establiment van ser retirats del mercat i destruïts. La Guàrdia Urbana va obrir un expedient als responsables del supermercat i en va derivar les competències a l'Institut de Salut Alimentaria (ISAL). La titular del negoci està investigada per un presumpte delicte contra la salut pública.