"Aquest és Lenen de l'Starbucks, que s'ha negat a servir-me perquè no portava mascareta. La pròxima vegada esperaré a la policia i portaré un justificant mèdic". Va publicar Amber Lynn Gilles  al mur del seu perfil de Facebook.

Coneguda activista antivacunes

En Lenen no es diu Lenen sinó Lenin. Lenin Gutierrez. Lenin Guitierrez és un jove de San Diego (California, Estats Units) que treballa de cambrer en un Starbucks. Amber Lynn Gilles és una coneguda activista antivacunes amb residència a la mateixa ciutat californiana. Una escèptica sobre l'eficàcia de portar mascareta

Normes estrictes

L'Amber Lynn Gilles va entrar a la cafeteria en què treballa el Lenin sense mascareta. Les normes de la popular cadena de cafeteries són estrictes amb aquest tema: no se serveix a ningú que no porti mascareta. En Lenin es va negar a servir a la dona. 

Campanya per premiar el jove cambrer

Va ser aleshores que Amber Lynn Gilles va fer el post a Facebook. Però el que pretenia ser un escarni ha acabat sent tot el contrari. Un internauta anomenat Matt Cowan va veure la publicació i va decidir iniciar una campanya per premiar el jove cambrer. 

El somni de ser ballarí

Cowan va posar en marxa una campanya de mecenatge a internet perquè la gent deixés una propina a Lenin. A hores d'ara, la iniciativa ja ha recaptat més de 67.000 euros. En Lenin, encara enormement sorprès, diu que farà servir els diners per fer realitat el seu somni de ser ballarí.

Ella vol la seva part

Última hora: Amber Lynn Gilles reclama ara part dels diners recaptats en la campanya. Al·lega ser part protagonista de la història. Si no, afirma que pensarà si emprendre accions legals contra Matt Cowan.