S'ha fet viral una nova tendència esportiva que consisteix en sortir a córrer recollint escombraries del terra. Aquesta modalitat del running s'ha batejat com plogging i s'ha fet especialment popular a la península escandinava.

Davant el canvi climàtic i la sensibilitat que tenen els països nòrdics pel medi ambient, Suècia ha estat el país pioner en posar en pràctica aquest esport que, s'ha fet viral i s'ha convertit en un esport amb consciència social. La mecànica és molt senzilla: quan els runners surten a fer footing, porten una bossa i van recollint les escombraries que es van trobant pel terra.

S'ha popularitzat a altres esports

Plogging és una combinació de les paraules running i plocka upp, que significa recollir. A les competicions de plogging no guanya qui arriba abans a la meta, guanya el que aconsegueix arribar amb més quilos d'escombraries.

Aquesta tendència esportiva i ecològica s'ha popularitzat també en altres esports com ara el ciclisme i molts usuaris no han dubtat en compartir fotos i vídeos fent plooging animant als seus seguidors a practicar-lo.

Més de 20.000 persones

Actualment, hi ha més de 20.000 persones inscrites a la pàgina web oficial, que organitzen competicions arreu del món, sobretot als Estats Units i el nord d'Europa. No obstant això, a Catalunya també s'han organitzat petits torneigos de plogging per lluitar contra el canvi climàtic.