El col·lectiu Donostiako Piratak ha decidit suspendre la seva programació d'activitats i concerts de la Semana Grande de Sant Sebastià, en denunciar que, al seu recinte, s'han produït sis "agressions sexistes" en menys de 24 hores.

Piratak ha considerat que "la situació s'ha desbordat" i, per això, ha explicat que no tenen "forces per suportar un altre dia i una altra nit com a aquesta". Per aquesta raó, el col·lectiu va decidir ahir suspendre les actuacions i activitats festives a la zona coneguda com la Flamenca del port donostiarra, i va convocar una concentració a les 19.00 hores en el Boulevard donostiarra contra les agressions sexistes.

"Un després de l'altre"

En un comunicat, aquest col·lectiu ha apuntat que "no hi ha festa si no es pot garantir la seguretat del 50% de la gent que participa en ella", amb referència a les dones. Després d'assenyalar que, al principi, van rebre denúncies per dues agressions, ha explicat que, en el moment en què van decidir activar el protocol, "van començar a arribar atacs un després d'un altre". Davant d'aquests fets, segons ha subratllat, van anar a l'hospital i a comissaria.