La Silvia passava tots els dies per davant del contenidor en el qual es va desfer del cos del seu nadó. Aquesta jove de 27 anys va matar el seu fill nounat el passat 2 d'agost i va amagar el cadàver en una motxilla. Un home que buscava a les escombraries trobava la bossa de matinada i descobria el cos del petit. La troballa va sumir en el desconcert al barri de Nuevo Roces de Gijón, on la parella portava dos anys vivint. Com la resta d'habitants de la zona, la Silvia compartia amb els altres inquilins del seu bloc la seva indignació per l'ocorregut a través d'un grup de WhatsApp. Poc s'imaginaven els seus veïns que uns pisos més amunt vivia l'autora del crim.

Rutina

Segons informa El Español, la Silvia havia aconseguit ocultar el seu embaràs fins i tot al seu entorn més proper. Pel que sembla, ni el seu nòvio Daniel coneixia que la dona estava esperant un nadó seu. Després de la troballa del cos del petit, la jove es va veure obligada a fingir per no aixecar sospites i va participar activament en la condemna dels fets a través del grup de WhatsApp que tenia amb la resta d'inquilins del bloc. Ella continuava amb la seva vida com si res: treia a passejar la seva gossa Bimba, berenava en una cafeteria propera i passava tots els dies per davant del contenidor, en el qual els veïns havien improvisat un petit altar.

La tranquil·litat de la rutina es trencava aquest dilluns. La Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta de la Policia Nacional -que havia assumit el cas després de la troballa del cos del nadó en una motxilla- aconseguia identificar els pares del petit després d'una llarga i costosa investigació i els detenia al seu domicili del carrer Jenaro Suárez Prendes. La mare del nen va passar dissabte a disposició del jutjat de guàrdia, que la va enviar a la presó comunicada i sense fiança per un delicte d'assassinat. També es va arrestar en l'operació en Daniel, que va quedar en llibertat amb càrrecs i amb l'obligació de comparèixer cada dia al jutjat.