Un home de 22 anys s’asseu aquests dies al banc dels acusats a Rennes, a la Bretanya francesa, per haver violat una dona de 35 anys davant dels nens a qui ella estava cuidant. L’assalt es va produir en un barri residencial a tocar del centre de la ciutat i a plena llum del dia.

Els fets van passar el 8 de febrer de l’any passat. El jove va picar a la porta d’un xalet per demanar un got d’aigua. Quan li van obrir la porta, va entrar a la casa i va atacar la noia. La cangur va poder sortir corrent, però l’ara acusat la va atrapar al carrer i la va arrossegar cap a dins. Amenaçant-la amb una navalla, la va fer despullar i la va violar, segons recull el diari Le Télégramme.

L'home també va agredir els nens i els va obligar a veure l'escena

Tot plegat va passar davant de dos nens de 8 i 10 anys a qui la dona estava cuidant. L’agressor els va bufetejar, els va amenaçar i els va obligar a veure tota l'escena.

Salvada per uns obrers

Uns obrers que estaven treballant a la casa del costat van sentir els crits de la dona i van trucar la policia, que va arribar pocs minuts després i va detenir l’agressor. Segons han assegurat, l’home estava totalment lúcid i no semblava tenir cap mena de problema psiquiàtric. Ara, però, la defensa de l’acusat assegura que és de “capacitat intel·lectual feble” i que “sent veus”.

L’home, originari de l’illa de Mayotte, havia arribat a França el 2017, enviat per la família per intentar allunyar-lo d’una incipient carrera delictiva. El jove, però, no va poder entrar a l’exèrcit ni va aprovar l’FP de mecànica on la seva família l’havia apuntat. Després, va anar canviant de ciutat, dormint en albergs d’emergència, fins que el van detenir per aquesta violació.

Un dels dubtes que queden per tancar és si l’home va escollir la casa a l’atzar o si ja havia vist la cangur abans i sabia que la trobaria allà. En tot cas, el jove s’enfronta a 20 anys de presó.