Un senglar s'ha convertit en el protagonista, i heroi, d'una inversemblant història: ha destrossat quilos de cocaïna valorats en 20.000 euros i ha acabat amb el negoci de quatre narcotraficants.

Els fets han passat a la Toscana (Itàlia). L'animal buscava menjar pel bosc i ha anat a topar amb la droga, que ha espargit per terra.

Una trama rocambolesca

Els quatre narcotraficants, dels quals tres són de nacionalitat albanesa i un és italià originari de Calabria, es dedicaven a ficar la cocaïna en pots de vidre i enterrar-los al bosc. Traficaven a les províncies de Siena i Arezzo, a la regió de Toscana.

Quan es comunicaven per parlar de la droga, es referien a noms de menjar per no aixecar sospites, com aperitiu, prosecco, berenar o cafè.

Però el seu negoci il·legal, igual que els mals de cap de la policia per enxampar-los, ha acabat quan un senglar que passejava pel bosc ha arruïnat les seves mercaderies.

A cop de morro

El senglar buscava menjar, i ha descobert la partida de coca. Amb el seu musell i els ullals ha trencat els pots de vidre, però en comprovar que la droga no era menjar, l'ha escampat per terra.

L'animal ha destruït 20.000 euros de droga, acabant amb les perspectives de més riquesa dels narcotraficants.

Converses de WhatsApp

Els delinqüents, que utilitzaven serveis de missatgeria com WhatsApp o Messenger, han comentat pel xat el succés amb gran sorpresa. El "salvatge" senglar que ha "destrossat" la cocaïna, segons han dit, no només els ha fet perdre milers de diners.

La policia estava pendent d'ells i ha estat gravant tots els missatges. Tot això ha facilitat la seva detenció i posada a la presó.

Tot ha començat amb un assassinat

La policia investigava aquesta banda per l'assassinat, l'any 2018, d'un home de 21 anys. Un pastor el va matar, i els agents sospitaven que l'home estava implicat en el narcotràfic. Estirant del fil, els agents han pogut arribar als quatre narcotraficants, que venien, almenys, dos quilos de cocaïna al dia.

El senglar ha donat una alegria als agents i ha posat punt final a aquesta història.