El semàfor anticoronavirus que t'avisa del risc de transmissió de la Covid-19 durant les relacions sexuals: cada color indica a quin grau de risc de transmissió es troben les persones que fan sexe.

Semàfor anticoronavirus del sexe

La pandèmia del coronavirus ha afectat enormement a Mèxic i molts dels seus ciutadans els preocupa quin és el grau de transmissió de la Covid-19 durant les relacions sexuals i, per aquest mateix motiu, la Coordinació Estatal del VIH i la Sida ha creat un semàfor que indica com és d'arriscat fer sexe en diferents contextos. 

Cesida / Google Maps

El semàfor anticoronavirus avisa del risc de transmissió de la Covid-19 en fer sexe / Google Maps

Althese de la Torre Rosas, la directora general del centre, explica que "el sexe més segur és amb un mateix" i que, per tant, la millor manera de no agafar coronavirus és masturbar-se en comptes de fer sexe amb altres persones. No obstant això, de la Torre sap que hi ha molta gent que té relacions sexuals i ha creat un semàfor amb quatre colors que avisa del grau de transmissió de la Covid-19. 

Sexo / Pixabay

Els quatre colors del semàfor indiquen el risc de transmissió del coronavirus fent sexe / Pixabay

Així doncs, el color verd seria el més segur i es refereix a masturbar-se. Evidentment, per reduir encara més el risc és important desinfectar-se bé les mans i les joguines que es facin servir. El color groc indica baix risc i es refereix a quan es fa sexe amb la parella habitual o persona amb qui convius de manera quotidiana.

El semàfor indica el grau de transmissió de la Covid-19 tenint relacions sexuals

El color taronja indica risc alt i fa referència a quan algú fa sexe amb diverses persones amb les quals no conviu habitualment. Finalment, el color vermell és el color de risc molt alt i es dona quan una persona fa sexe amb persones desconegudes de les quals desconeix el seu historial mèdic.

Althese de la Torre Rosas explica que la iniciativa d'aquest semàfor, a part de prevenir la propagació del coronavirus, també s'ha creat a fi que les persones utilitzin mètodes de protecció quan fan sexe per prevenir malalties i infeccions de transmissió sexual.