La policia de Fort Worth, a Texas, ha detingut un home acusat de segrestar una nena de 8 anys que caminava de la mà de la seva mare. La nena la van trobar hores després sana i estàlvia.

La Salem Sabatka anava pel carrer amb la seva mare, poc abans de les set de la tarda de dissabte, quan un home que anava en cotxe es va apropar a les dues. El suposat segrestador va baixar del cotxe, va agafar la nena i la va introduir al vehicle.

Els veïns van sortir a ajudar la mare en sentir els seus crits: "Han segrestat la meva filla!"

La mare va intentar entrar dins del cotxe per rescatar la seva filla, però l’home va fer-la fora amb una empenta i va fugir. Alguns veïns van presenciar els fets i altres van sortir de casa quan van sentir els crits de la mare, que demanava ajuda. Aquests testimonis van ser clau perquè la policia pogués esbrinar ràpidament qui havia segrestat la nena. 

De fet, les càmeres de seguretat de les cases del voltant van enregistrar el moment i van permetre identificar de seguida el cotxe que s’havia endut la petita.

La col·laboració ciutadana i les xarxes socials, les claus per trobar la nena

La policia va difondre, a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació, la fotografia de la nena i també una imatge del cotxe. Això va mobilitzar desenes de veïns de la ciutat que van sortir a buscar el vehicle. Dos d'ells el van trobar a l’aparcament d’un aparthotel als afores de la ciutat, a uns 15 quilòmetres del lloc del segrest.

Els agents que van arribar al lloc dels fets van rebentar la porta d’un dels apartaments, segons la policia, i van trobar la nena a l’interior sana i estàlvia. La policia va detenir l’acusat, un home de 51 anys amb diversos antecedents penals.

Li han imputat diversos càrrecs, com el de segrest amb agravants, i ara s'investiga per què va endur-se la nena.