La fiscalia demana penes que sumen 11 anys de presó per a una mare i el seu fill, que seran jutjats aquest dimecres a l'Audiència Provincial de Pontevedra, acusats d'un delicte de detenció il·legal per retenir contra la seva voluntat la nòvia d'ell, menor d'edat.

Els acusats li impedien sortir de l'habitatge o comunicar-se amb la seva família si no era amb vigilància

 

Segons l'escrit d'acusació pública, el febrer del 2017, l'acusat va iniciar una relació de parella amb la víctima i la nena se'n va anar a viure amb ell i amb la seva mare al seu habitatge, en una barriada gitana del partit judicial de Vigo. Al cap de pocs dies de ser allà, la menor va exposar al seu nòvio i a la mare d'aquest que ja no volia continuar vivint amb ells, moment en què ambdós la van retenir contra la seva voluntat en aquest habitatge.

Els acusats només van permetre a la jove sortir de l'habitatge durant la primera setmana, i sempre ho feia en companyia del seu novio. A partir d'aquell moment, li van prohibir sortir, i només la deixaven comunicar-se per telèfon amb la seva família quan els acusats eren presents "per evitar que comentés el que li estava passant". La menor va estar tancada durant un mes fins que, en una distracció dels seus capturadors, va poder contactar amb la seva mare, que va avisar la Policia. Els agents van alliberar la nena el 21 de març del 2017.

L'acusació pública al·lega un "retard" en l'acusat

Per aquests fets, la fiscalia considera ambdós acusats autors d'un delicte de detenció il·legal, encara que en el cas del fill, demana que se li apliqui l'eximent incompleta d'alienació mental. Referent a això, l'acusació pública assenyala que l'acusat té un retard maduratiu i coeficient intel·lectual límit, per sota de la mitjana en la seva edat. Així mateix, apunta que és una persona dependent, que necessita suport de tercers per realitzar tràmits jurídics o administratius i que la seva situació de "vulnerabilitat" el fa "fàcilment manejable".

La fiscalia afegeix que, a més, té "una precària consciència de la seva malaltia i una minva parcial de la seva capacitat intel·lectiva i volitiva". Per això, demana per a ell la pena de quatre anys de presó, mentre que per a la seva mare sol·licita la pena de set anys de presó. Així mateix, reclama que s'imposi a ambdós la prohibició d'apropar-se o comunicar-se amb la víctima durant 10 anys.