Sara, un bebè de 13 mesos de Salou (Tarragona), necessita urgentment un trasplantament de medul·la per curar-se de l'estrany càncer que pateix.

Una malaltia que rarament afecta els bebès

El pare de Sara explica que al cap de pocs mesos de néixer la petita se'n van adonar que estava inquieta. La bebè tenia febre i li van descobrir ganglis en diferents parts del cos. La família de Sara és de Salou. Primer van anar al seu CAP. D'allà la van derivar a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. I en nou trasllat, ara al Vall d'Hebron.

Les analítiques van confirmar el pitjor dels pronòstics, Sara, que ara té 13 mesos, pateix una leucèmia mielomonocítica. En aquest tipus de càncer, que rarament afecta bebès, cèl·lules sanguínies immadures anomenades blastos fabriquen una quantitat excessiva de mielòcits i monòcits (dues classes de glòbuls blancs), saturant la medul·la espinal i altres òrgans i desplacen les cèl·lules normals causant els símptomes d'aquesta variant de la leucèmia.

Sara trasplantament de medul·la / Arxiu|Arxivament

Sara és una bebè de 13 mesos que pateix una leucèmia mielomonocítica per la qual necessita urgentment un trasplantament de medul·la / Arxiu

Sara necessita un trasplantament urgent

La petita Sara actualment l'estan tractant amb quimioteràpia. És una cura temporal. L'única solució real i definitiva per al càncer de Sara és un trasplantament de medul·la.

No és una solució fàcil, els donants de medul·la han de ser totalment compatibles o gairebé. Els germans són els únics que assoleixen aquesta compatibilitat absoluta. Contràriament, els progenitors només són compatibles en un 50% o similar. Sara no té germans, pel que els seus pares esperen esperançats que sorgeixi un donant que ajudi a salvar la vida de la petita.