Alerta alimentària: Sanitat retira de botigues i supermercats un tipus de pasta que podria ser molt perillosa per a la salut i que es ven a Catalunya.

Concretament, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició (AESAN) retira del mercat la pasta 'Boekweitnoodels Zoete aardappel' de la marca Terrasana que porta gluten no inclòs en l'etiquetatge.

Espaguetis / Pixabay

Sanitat retira del mercat la pasta 'Boekweitnoodels Zoete aardappel' de la marca Terrasana / Pixabay

Pasta molt perillosa per a consumidors amb al·lèrgia o intolerància al gluten

AESAN ha tingut coneixement a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF), d'una notificació d'alerta traslladada per les Autoritats Sanitàries dels Països Baixos, relativa a la presència de gluten no etiquetat a la pasta 'Boekweitnoodels Zoete aardappel' de la marca Terrasana.

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells consumidors amb al·lèrgia o intolerància al gluten que tinguin aquest producte a casa seva que no se'l mengin.

Es ven a Catalunya, València, Andalusia, Aragó i les Canàries

El consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors.

Les dades del producte implicat són:

  • Nom del producte a l'etiqueta: Boekweitnoodels Zoete aardappel
  • Marca comercial: Terrasana
  • Aspecte del producte: Envasat en bossa de plàstic
  • Un altre etiquetatge: 06-2022 (Sistema ERP Terrasana) i PO963 en PO964 (codi del proveïdor)
  • Data de consum preferent: 30/06/2022
  • Pes d'unitat: 250,0 g
  • Temperatura: Ambient

El producte ha estat distribuït a Catalunya, les Canàries, Aragó, País Valencià i Andalusia. Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), per tal que es comprovi la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.