L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha ordenat la retirada d'un medicament molt comú entre les mares. Segons ha informat Sanitat en un comunicat, el producte afectat és un lot de Cabergolina Teva, un fàrmac que s'utilitza per disminuir les quantitats anormals en sang de prolactina, una hormona que es genera en donar el pit als nadons. Les unitats sota inspecció podrien causar "un possible resultat fora d'especificacions (producte de degradació)" pel que s'insta a tornar-les al laboratori i retirar-les del mercat.

Lactància 

La Cabergolina Teva és un fàrmac molt comú pertanyent al grup de medicaments que inhibeixen la prolactina. Aquesta hormona es genera de forma natural quan les mares donen el pit als seus nadons i un excés de la mateixa podria provocar infertilitat, problemes sexuals i pèrdua de massa òssia. També pot donar-se una hiperprolactinèmia en homes. Segons recull El Español, el producte permet tallar la producció de llet i interrompre la lactància en els casos indicats pels professionals.

Segons ha informat l'Aemps, el motiu de la retirada d'aquest medicament és "un possible resultat fora d'especificacions (producte de degradació)" que es va detectar en els controls rutinaris de l'agència. En concret, les unitats afectades pertanyen al lot 104119, presentat en 0,5 mil·ligrams i dos comprimits i amb data caducitat del 31 de desembre del 2020. El producte -fabricat pel laboratori Teva Czech Industries S.R.O. i comercialitzat per eva Pharma S.L.U.- ha de ser retirat del mercat i retornat a la fàbrica davant del risc a aquests possibles efectes sorpresa.