L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha advertit aquest dissabte, en un comunicat, de la comercialització de productes de brioixeria amb presència d'avellana i soja no declarades en l'etiquetatge.

Els productes contaminats són de la marca Artesanos de la Abuela Laly. L'AESAN avisa que els lots afectats dels articles en qüestió són tots els elaborats fins ara. En concret, els brioixos afectats són:

  • Pa de pessic casolà bañaditos 1x1: denominació en l'envàs primari
  • Pa de pessic banyat 1x1: denominació en caixa de 2 kg (embalatge)
  • Pa de pessic banyat de xoc: denominació en factures
  • Pa de pessic amb Maltitol bañaditos 1x1: denominació en l'envàs primari
  • Pa de pessic xocolates amb Maltitol 1x1: denominació en caixes de 2 kg (embalatge)
  • Pa de pessic bany sense sucre 1: denominació en factures

Diverses comunitats afectades

L'organisme ha estat notificat per les autoritats sanitàries d'Extremadura, després que s'hagi detectat la presència de l'avellana i la soja en els productes. La veu d'alarma s'ha donat a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).

Els productes afectats han estat fabricats a Badajoz i s'han distribuït a Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Galícia, La Rioja, País Basc i País Valencià.

L'AESAN ha procedit a informar d'aquests fets a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del SCIRI.

Es recomana no consumir-los

Com a mesura de precaució, Sanitat recomana a aquells consumidors al·lèrgics o intolerants a les avellanes o a la soja que puguin tenir aquests productes contraminats a casa que s'abstinguin de consumir-los.

Així mateix, s'indica que el consum d'aquests productes no comporta cap risc per a la resta de consumidors.