L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha recomanat als al·lèrgics i intolerants a la lactosa que evitin consumir les crispetes de la marca anglesa The Big Night in, ja que s'ha detectat que tenen llet.

Crispetes procedents del Regne Unit

L’alerta arriba després que les Autoritats Sanitàries del Regne Unit notifiquessin, a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (RASFF), de la presència de llet no declarada en l’etiquetatge d'aquestes crispetes. L’AESAN, òrgan adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, assenyala dos productes concrets: Sweet and Salted popcorn i Cinema Sweet Popcorn, ambdós de 250 gr. i amb data de consum preferent del 23/08/2019 al 23/02/2020.

Les crispetes procedeixen del Regne Unit i es distribueixen a diversos estats, entre els quals es troba Espanya. Concretament, les comunitats afectades han estat Canàries, Andalusia, Múrcia i País Valencià. L’AESAN va tenir coneixement de l’alerta el passat 30 d’agost, i va informar les autoritats de les comunitats autònomes a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària nacional (SCIRI).

Risc per als intolerants i al·lèrgics a la lactosa

El Ministeri de Sanitat assegura que la ingesta de les crispetes no suposa cap risc per a la resta de consumidors. Tot i això, com a mesura de precaució recomana als intolerants i al·lèrgics a la lactosa que no consumeixin aquests productes.