Marc Gil és un jove tècnic sanitari de Sabadell que va contreure el coronavirus a l'inici de la primera onada. Víctima de greus seqüeles, ara vol conscienciar els més joves sobre els perills de la malaltia.

Va contreure el coronavirus treballant

"Pots ser més jove o més gran, però aquesta malaltia no té edat. Els joves no són conscients. Jo soc jove i mira com estic, no puc ni netejar-me sol. Necessito ajuda. Jo demanaria a tots els joves que facin el favor de fer cas perquè no és broma. És una autèntica realitat".

Marc Gil és un jove tècnic d'ambulàncies de 34 anys de Sabadell. Va contreure la Covid-19 el 3 d'abril treballant. Al principi els símptomes van ser lleus. Amb el pas dels dies el seu estat de salut es va agreujar. Va acabar ingressant a l'UCI. Va estar 60 dies en cures intensives.

Marc Gil / Mediaset

Marc Gil és un jove tècnic sanitari de Sabadell. Va contreure el coronavius a inicis d'abril i després de 60 dies a l'UCI continua patint greus seqüeles / Mediaset

Greus seqüeles per culpa del coronavirus

Marc Gil recorda el moment en el que va despertar del coma. Ell havia viscut aquell son com a això, com un somni, la realitat era molt més greu. "Em van dir que havia tingut dues parades cardíaques, una de 10 minuts i una altra de 6. Jo em trobava bé. Van ser perquè en anar a desintubar-me se'm va tancar el coll i no podia respirar". A Marc Gil li van haver de fer una traqueotomia, ho va explicar aquesta setmana en el programa Horizonte Covid.

Marc rememora que al cap de pocs dies de despertar va ser quan es va adonar que no podia ni parlar ni moure's. No només això, havia perdut 32 quilos en 60 dies. "Va ser dur. Sense família. Cridava a l'infermer o metge i tardaven a entrar perquè havien de posar-se EPIs però igual era una emergència perquè m'havia sortit el tub i no podia respirar".

Una segona onada de coronavirus que afecta els joves

Ara una de les principals preocupacions de Marc és la gent jove. "En la primera onada no hi havia tants joves, no sabem si perquè ara els nostres grans es protegeixen més o perquè el virus ha mutat. Però el cert és que ara la majoria de casos positius van dels 18 als 29 anys".

Marc Gil assegura que ara la seva missió és és conscienciar que "no som invencibles i que tots podem caure en aquesta malaltia que a mi m'ha causat molts problemes".