Quatre nois d'entre 19 i 23 anys han estat detinguts a Calp, a la comarca alacantina de la Marina Alta, per apallissar un altre noi de 21 anys i deixar-lo diversos dies en coma. Un dels detinguts, a més, ja havia participat en una altra pallissa que va matar un jove fa dos anys a la vora d'allà.

Els fets van passar, segons la Guàrdia Civil, les primeres hores del dimarts 27 d'agost: al voltant de les cinc de la matinada. Tot va passar prop dels locals d'oci situats al passeig marítim de Calp, davant de la platja de la Fossa. Diversos joves es van barallar i un dels implicats va acabar apallissat, inconscient i al terra, amb diversos cops a la cara.

Quan la Guàrdia Civil, la policia local i una ambulància van arribar al lloc, es van trobar el noi ferit a terra, convulsionant i sagnant per les orelles. L'ambulància el va traslladar a un centre de salud de Calp, però, vist el seu estat crític, el van acabar portant a l'hospital de Dénia, on va ingressar a l'UCI.

Antecedents per pallisses, una de mortal

El ferit va quedar en coma durant diversos dies, i no va poder identificar els seus agressors. Davant de la impossibilitat de declarar, els policies van haver d'interrogar una llarga llista de cambrers i gerents dels locals d'oci de la vora fins que, finalment, van poder identificar els quatre autors de la pallissa.

Els implicats, quatre joves d'entre 19 i 23 anys, tenien antecedents policials per delictes semblants. Un d'ells, de fet, està imputat per haver participat en una pallissa semblant que va acabar amb la víctima morta: un jove de 24 anys que va morir a les portes d'un pub de Xaló, a la mateixa comarca, el març del 2017.

Els quatre detinguts, de quatre nacionalitats diferents - un espanyol de 21 anys, un marroquí de 19, un romanès de 21 i l'altre, ucraïnès, de 23 anys - han quedat en llibertat després de declarar davant del jutge. Tot i això, hauran de passar pels jutjats quan se'ls cridi a declarar.