"Tinc por que torni, però seguiré venent el que em doni la gana". Aquest és el missatge de Sandra Castro, la fruitera agredida a la Corunya per vendre peres de Lleida: un home d'uns 70 anys li va donar diversos cops de puny perquè la fruita era catalana.

Els fets van passar dimarts, pocs minuts abans de les dues de la tarda, al local que regenta al carrer Marqués de Pontejos, al centre de la Corunya. L'home li va exigir que retirés la fruita perquè era catalana "i no és normal vendre-la aquí". Ella li va demanar que se n'anés, i ell la va atacar. "No m'ho podia creure, vaig trigar uns minuts en assimilar-ho".

Por i ràbia

Sandra Castro assegura que, tot i que es considera una dona valenta, "ara tinc por que l'agressor torni", sobretot tenint en compte que no ha estat identificat encara, i creu que "els fanàtics de la política són els pitjors".

La fruitera corunyesa també assegura que, després que aquest dimecres es fes públic el seu cas, la fruitera ha estat parlant tot el dia amb els mitjans de comunicació: “fa més mal aquest escàndol públic que els cops que em va donar”, assegurava a Quincemil.

Castro insisteix que els cops fan mal, però el que porta pitjor és la por i la ràbia: han estat dies de "nervis i de plors, i he de prendre tranquil·litzants". "Soc una dona que treballa sola i que un home vingui a pegar-me em fa molta ràbia".

"Si no en volen, que no en comprin, però jo venc el que em dona la gana"

Aquesta ràbia i aquesta por no faran que canviï de producte: precisament, si ven productes catalans -distribuïts, això sí, per empreses gallegues - és perquè la gent els compra.

Alguns cops, diu, li havien comentat que no volien productes catalans, però la gran majoria de clients no hi posen problemes. “Funcionen molt bé i donen feina a gent d’aquí: si no en volen que no en comprin, m’és igual”, assegura. Per això, i perquè el negoci és seu, diu, seguirà venent “el que em doni la gana”.

Li va clavar uns quants cops de puny

Castro té un cartell amb el preu i l'origen de cada fruita que exposa a la botiga, la Frutería Sandra. L'home, quan va veure les peres de Lleida, es va enfurismar. Pel que es veu es va posar violent i se li va acostar per fer-li la botifarra davant del nas, segons La Voz de Asturias.

L'atacant li va exigir que retirés la fruita catalana i Castro s'hi va negar. Aleshores l'home, d'uns 70 anys, li va clavar uns quants cops de puny. Com a conseqüència la víctima va acabar amb ferides a la cara.

Castro, quan va veure per on anava la batussa, va agafar el mòbil i va enfocar l'atacant amb la càmera. El va amenaçar de fer-li una fotografia i presentar una denúncia. Va ser aleshores quan l'home li va prendre el telèfon i li va clavar dos cops de puny a la cara. La víctima té dues lesions a prop del nas.

Va demanar auxili a crits

Segons explica Castro, va demanar ajuda a crits, atès que en aquell moment passava molta gent pel carrer. "Al principi no va venir ningú", assegura. Al final, però, "va aparèixer un noi", explica la dona.

Ella li va explicar què passava, i el noi va exigir a l'atacant que tornés el mòbil a Castro.

Encara no l'han identificat

Segons el testimoni de la víctima, el senyor es va excusar dient que no havia pegat a ningú. Castro, però, sagnava per tota la cara, cosa que feia evident la mentida. Finalment l'agressor li va tornar el telèfon i se'n va anar de pressa de la fruiteria.

Castro va anar a la policia a denunciar l'home. Va aconseguir fer-li una foto de la cara i la va lliurar als agents perquè el trobessin. Així i tot encara no l'han localitzat, més de dos dies després de l'agressió.