Said Hourmati va ser vist per última vegada el passat dissabte 15 de juny. Aquest jove de 32 anys no tornava a casa de la seva germana al barri Pere Garau de Palma (Mallorca) després d'una llarga jornada de treball com a paleta. Quatre mesos després, la seva família continua sense tenir notícies seves i el Grup d'Homicidis de la Policia Nacional s'ha bolcat amb la investigació d'una desaparició que es considera "inquietant".

El casament

El jove d'origen magribí s'esfumava pocs dies abans de la seva boda. En Said anava a casar-se al seu país amb la seva nòvia Saida i estava molt il·lusionat amb l'enllaç. El dia de la seva desaparició, el cap de l'empresa de construcció que l'havia contractat recentment com a paleta el va deixar a la barriada Pere Garau, en la qual feia un temps que residia amb la família de la seva germana. "Com no tenia claus no va anar directament a casa, sinó que va anar a un bar. Anava brut, vestit de paleta, així que és molt estrany que fes plans per sortir de nit sense passar per casa meva", explica la germana del desaparegut en declaracions a Ultima Hora.

Brut i sense diners

La seva família va decidir no donar-li més importància a la seva absència. Al principi van pensar que se n'havia anat a passar el cap de setmana amb amics, però després de no presentar-se dilluns a la feina, la seva germana va anar a comissaria a denunciar la desaparició. "Està molt clar que no se'n va anar voluntàriament. Va deixar els diners, el passaport, la seva roba i les seves pertinences a casa meva," assenyala la familiar, qui afegeix que en Said va enviar -poc abans d'esfumar-se- 600 euros a la seva mare, a Rabat (Marroc), per al casament que tenia previst aquell mateix estiu.

Casada

Segons informa el mateix mitjà, els investigadors proven d'esclarir si el jove va tenir problemes amb una dona casada amb la qual mantenia una relació molt estreta. En Said va treballar durant anys en una finca a Mallorca, on va entaular una gran amistat amb la propietària, una mallorquina bastant més gran que ell que va arribar a afirmar -en una de les seves intervencions després de conèixer el cas- que havia parlat amb el noi la nit de la desaparició. La policia estudia ara si el marit de la dona va poder arribar a amenaçar el treballador com una de les hipòtesis, però no descarta cap altra línia d'investigació.