Els funcionaris de la presó de Brieva (Àvila) han trobat morta Rosario Porto a la seva cel·la, després de suïcidar-se. La dona complia 18 anys de condemna per la mort violenta d'Asunta Basterra, la menor de 12 anys que el matrimoni va adoptar de la Xina. Com a reclusa, Rosario va patir constants depressions i intents suïcides durant els últims anys. Aquest cop, malauradament, el darrer intent ha estat fulminant: Rosario ha mort penjada a la seva cel·la.  

Rosario Porto va intentar el suïcidi en nombroses ocasions 

Després de dos intents fallits, Rosario Porto s’ha suïcidat. La dona s'ha penjat amb un cinturó de tela que hauria lligat a les reixes de la finestra, segons fonts policials. Els funcionaris, després d’identificar la seva absència, han acudit a la cel·la de Rosario i l’han trobat morta. Ràpidament, els treballadors de la presó han trucat al 112, però de poc ha servit. Quan han arribat els serveis d'emergència han certificat la seva defunció per suïcidi

Recentment, a Rosario se li havia activat el protocol anti suïcidi després de dos intents fallits. El primer cop va intentar-se suïcidar amb un cordó a la dutxa i, més endavant, mitjançant la ingesta de pastilles. Aquest cop, malauradament, Rosario ha mort penjada a la cel·la i, aparentment, ja hi ha indicis que es tracta d’un suïcidi planificat. 

Rosario Porto se ha suicidado en su celda / EFE

Rosario Porto s'ha suïcidat a la seva cel·la / EFE

Els funcionaris van trobar a Rosario Porto penjada a la cel·la

Rosario Porto va ser condemnada juntament amb el seu marit, Alfonso Basterra, a 18 anys de presó per l'assassinat de la seva filla adoptiva, Asunta Barrera. Rosario ha complert set anys a tres presons: Lama (Pontevedra), Teixeiro (la Corunya) i Brieva (Ávila). D'ençà que va entrar a presó, la dona ja comptava amb nombrosos intents de suïcidi, que finalment ha acabat per culminar.