L'agent de la Guàrdia Urbana Rosa Peral, principal sospitosa de l'assassinat de Pedro R., el seu nòvio i també policia d'aquest cos, es desmarca completament del crim culpant de tot el seu examant, Albert López, també urbà i investigat en aquest cas.

La seva advocada, Olga Arderiu, relata que Rosa Peral i la víctima van emprendre una relació i, després de dos mesos, se'n van anar a viure junts. "Estaven molt enamorats i van decidir formar una família. Es van prometre i van començar a intentar concebre un fill".

"Vaig escoltar cops al soterrani i vaig veure Albert amb esquitxades de sang a la cara"

 

L'exparella de Rosa, Albert López, quan va assabentar-se de la relació a finals de gener del 2017, es va enfadar i li va enviar molts missatges insultant-la i amenaçant-la: "Mai no et perdonaré ni a tu ni a ell, i si algun dia deixo de ser policia i m'importa una merda aquesta vida, recorda! Això no quedarà així, t'ho asseguro!".

Per tot això, segons la defensa de Rosa Peral, l'1 de maig del 2017, Albert López es va presentar a la seva casa de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) quan estaven les seves dues filles, de 4 i 6 anys, "amb guants i una braga i amb una motxilla a l'espatlla, de la qual sobresortia un pal." Va obligar Rosa Peral "que li lliurés el seu telèfon mòbil, mostrant-li que portava l'arma reglamentària", i ella va accedir, atemorida perquè pogués fer mal a les seves filles.

A continuació, Rosa va escoltar "cops molt forts" al soterrani de la casa, on es trobava la seva actual parella Pedro R., i una o dues hores després va poder veure Albert López al pati amb una destral i amb esquitxades de sang a la cara, segons la seva versió.

Van portar Pedro al pantà de Foix i van fer explotar el seu cotxe amb el cos dins

La defensa de Rosa Peral assegura que "si bé va intentar trucar a la policia, no va poder fer-ho, ja que Albert López li havia confiscat el seu telèfon mòbil i el telèfon fix de casa no funcionava". A més, el pànic que sentia pel que pogués passar a les seves filles, "la paralitzava".

En la mateixa línia, justifica que va tardar uns dies a acudir a la policia perquè estava atemorida per Albert López, que l'amenaçava a ella i a les seves filles, i per aquest mateix motiu el va acompanyar fins al pantà de Foix on, segons la seva versió, Albert López va fer explotar el cotxe de Pedro R. amb el seu cos dins, on va ser trobat diversos dies després, el 4 de maig del 2017.

Albert López presumia d'haver pegat pallisses a ciutadans

Rosa havia patrullat durant anys amb Albert López i coneixia perfectament el seu caràcter violent i agressiu. Així, la mateixa havia pogut veure personalment com propiciava pallisses a ciutadans i l'havia sentit vanagloriar-se d'haver cremat un sensesostre o haver matat el manter del cas de Montjuïc, casos que van ser arxivats.

Albert es vanagloriava d'haver cremat un sensesostre o haver matat un manter

 

Així, l'advocada de Peral demana la seva absolució i només admet que la seva conducta va poder haver estat constitutiva d'un delicte d'encobriment d'un homicidi, però que "va ser totalment condicionat per la situació de por insuperable produïda per Albert López".

En canvi, la fiscalia, en el seu escrit d'acusació, demana condemnar Rosa Peral a 25 anys de presó i a Albert López a 24 com a coautors d'un delicte d'assassinat amb traïdoria, en considerar que ambdós havien reprès la seva relació sentimental i que van matar Pedro R. en un pla preconcebut perquè "obstaculitzava" la seva relació. Ambdós, actualment en presó preventiva, seran jutjats per un Jurat Popular.