El seu nom és Rosa María Almirón Otero, alferes de l’Exèrcit de l’Aire espanyol i de 20 anys d’edat; la soldat que ha mort en l’accident de l’avió Tamiz que s’ha estavellat aquest matí al mar Menor, davant de San Javier, a Múrcia. La noia formava part del tercer curs de l’Academia General de l’Aire de l’exèrcit espanyol i havia nascut a Córboda.

Pràctiques de l'escola militar

En l’accident també ha mort el comandant Daniel Melero Ordóñez, de 50 anys i natural de Cádiz. La jove estava participant en unes pràctiques d’aquesta escola militar juntament amb el seu instructor. Per causes que encara no s’han pogut aclarir, l’avió s’ha estavellat al mar i els dos han mort a l’acte.

tamiz avion

Avió Tamiz de l'Exèrcit de l'Aire, model de l'avió accidentat a Múrcia.

Segons les primeres informacions facilitades per l’exèrcit una fallada de motor durant la maniobra d'enlairament podria ser el motiu pel qual l'avió ha caigut al mar. L’Exèrcit de l’Aire ha confirmat que l’aparell ha estat revisat aquest mateix matí.

Recuperats els cadàvers dels dos militars

Els serveis de rescat han recuperat en aigües del mar Menor els cadàvers dels dos tripulants de l'avioneta d'instrucció de l'Exèrcit de l'Aire que va caure, passades les 12.00 hores, davant de la platja de Bornuevo de la Ribera, a prop de l'Acadèmia General de l'Aire de San Javier.

Els cossos sense vida de l'instructor i la seva alumna morts en aquest sinistre militar, el segon que té lloc en menys d'un mes després del que va costar la vida el 26 d'agost al comandant Francisco Marín, han estat rescatats de l'aparell i conduïts en sengles lliteres fins a una ambulància militar que esperava al pantalà del club nàutic.