La Marlene donava a llum a en Rodrigo el passat 7 d'octubre a l'Hospital de São Bernardo de la localitat portuguesa de Setúbal. El petit va néixer sense ulls, nas i part del crani malgrat que l'especialista que va supervisar l'embaràs no havia detectat cap malformació en les quatre ecografies a les quals es va sotmetre la mare del menor. L'escàndol que ha despertat el conegut com a cas del nadó sense rostre ha obligat la Fiscalia lusitana a obrir una investigació per esclarir els fets i determinar perquè el metge que va assistir a la família continuava exercint malgrat tenir quatre processos disciplinaris oberts.

Seguiment

El cas s'ha conegut aquest dijous arran de la denúncia presentada per la mare d'en Rodrigo. Segons el relat de la família del petit, recollit pel Correio da Manhã, els pares van ser atesos durant tot l'embaràs pel mateix metge en una clínica privada on es van realitzar fins a tres ecografies, sense que en cap d'elles l'especialista percebés malformacions al fetus.

La situació es va tornar més estranya quan els progenitors van realitzar una ecografia 5G en una clínica diferent, en la qual sí que els van alertar que no tot estava bé. Assegura la família que van portar aleshores l'esmentat informe al sanitari, que el va desvalorar i els va garantir que no hi havia cap problema. Però la realitat va ser molt diferent quan va néixer en Rodrigo el passat 7 d'octubre a l'Hospital de São Bernardo, ubicat a la localitat de Setúbal, al sud de Lisboa, on es va constatar que el nadó no tenia ulls ni nas, i que a més li faltava part del crani.

Punt de mira

Els metges van donar llavors un pronòstic de poques hores de vida al petit, ja superades, i ara, al mig de les accions legals, el cas ha escalat a escàndol després que s'hagi sabut que el metge ja estava sent qüestionat. L'especialista té quatre processos disciplinaris oberts en el Col·legi de Metges i ara està en el punt de mira de la Fiscalia lusitana, que s'ha fet càrrec de les investigacions.