Lucas Diego López, de deu anys i natural de Santander, pateix una paràlisi cerebral que li provoca un retard psicomotor greu, epilèpsia secundària i autisme. La seva cadira és imprescindible perquè es desplaci amb autonomia i aquest mateix divendres 28 de febrer algú l'ha robada al mateix portal de l'habitatge familiar.

Demanen col·laboració ciutadana

Els pares del nen, a través del compte de Facebook "La vida de Lucas", on expliquen el dia a dia del menor, han demanat la col·laboració ciutadana per recuperar-la com més aviat millor: "Avui us hem de demanar la vostra col·laboració de forma molt especial. Han robat la cadira de Lucas a casa seva!".

A més a més, han comunicat que estan segurs que algú intentarà vendre-la en plataformes de segona mà. Per això, han facilitat una fotografia i el nom del model de la cadira per tal que els ciutadans puguin identificar-la i contactar amb la família en cas que la trobin: "El model es diu EIO tomato color negre, amb un sac negre i gris especial. Si algú la veu, si us plau, que es posi en contacte amb nosaltres al telèfon 676 498 564".

El 2012, els pares van donar a conèixer la greu situació de Lucas i des d'aleshores han realitzat nombrosos esdeveniments solidaris per recaptar fons, ja que segueix un tractament als Estats Units que suposa un desemborsament de 20.000 euros a l'any i una visita cada sis mesos al centre mèdic The Family Hope Center, a Pennsylvania, Estats Units, segons informa 20 Minutos.