Els Mossos d'Esquadra han detingut, com a mínim, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, cinc persones per dos robatoris violents de rellotges al centre de la ciutat. Tots els detinguts són de nacionalitat estrangera: quatre del Marroc i un d'Algèria, i d'edats molt joves. El més gran, l'algerià, de 31 anys, i els altres, els marroquins, de 27, 26, 24 i 21.

També s'han detingut dos marroquins més, també molt joves, de 18 i 15 anys, per haver assaltat violentament un home a Ciutat Vella amb el conegut com mètode del 'ronaldinho'; quan la víctima es va resistir al robatori el van agredir. En total aquest cap de setmana s’han detingut, com a mínim, set persones per aquests violents assalts al centre de la ciutat. Les denúncies, però, no són només de tres fets d’aquest tipus.

Un lladre ferit lleu durant la detenció

La primera detenció la va fer una patrulla de seguretat ciutadana de Ciutat Vella que va detenir a dues persones per un delicte de robatori amb violència i amb intimidació d'un rellotge de 2.000 euros de la marca Muller dissabte a les set de la tarda, segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat.

La víctima té marques al canell de l'estrebada i un dels detinguts, que es va resistir a ser detingut pels agents, va haver de ser retingut a terra, resultant ferit lleu.

Tres lladres de rellotges més al centre

A dos quarts de quatre de la matinada del diumenge els Mossos van detenir tres persones més, també de nacionalitat marroquina. Segons detalla l'atestat policial, al qual ha tingut accés ElCaso.cat, els tres joves van intentar emportar-se el rellotge d'un ciutadà, el van agafar pel coll i li va retorçar el braç. Els Mossos van poder detenir a tres persones i recuperar el rellotge, del qual no n'ha transcendit el valor.

Dos marroquins molt joves amb un 'ronaldinho' violent

Abans, a la mitjanit del dissabte al diumenge, els Mossos van detenir dos joves que van intentar robar a una turista amb el mètode del 'ronaldinho'. La víctima s'hi va voler resistir i els dos joves, els dos marroquins i un d'ells menor d'edat, van agredir a l'home fent-lo caure a terra. Finalment van poder ser detinguts.

Baralles entre manters i entre pakistanesos

Aquest cap de setmana el centre de Barcelona també ha estat notícia. Un grup de pakistanesos es van barallar pel control del territori de la venda ambulant amb matxets -una persona va resultar ferida greu i la Guàrdia Urbana va detenir una persona- i un grup de manters es van barallar a la part de dalt de la Rambla deixant una noia ferida.