No s'aturen els robatoris contra les botigues de luxe de moda de l'exclusiu passeig de Gràcia de Barcelona. S'ha tornat a repetir el mateix patró que fa dues setmanes: un cotxe s'ha encastat contra l'aparador de la botiga Salvatore Ferragamo i s'ha emportat un important botí en roba.

Mateix modus operandi: cotxe contra l'aparador

L'assalt ha estat la matinada d'aquest diumenge a dilluns amb el mateix mètode i just a l'hora que els agents dels Mossos d'Esquadra fan el canvi de torn, a les sis del matí.

Atraco Tienda Paseo de Gracia - Sergi Alcázar

Imatge de la botiga del passeig de Gràcia assaltada aquesta matinada / Sergi Alcàzar

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'avís de l'assalt s'ha registrat a les 6 i molt pocs minuts, just quan les patrulles de la comissaria de l'Eixample, els encarregats de vigilar aquesta zona, estaven sortint de comissaria. En el robatori d'aquest matí encara no s'ha pogut fer el recompte del valor dels objectes que s'han emportat els lladres. Els responsables de la botiga han de fer inventari i durant el matí es traslladaran a la comissaria dels Mossos per formalitzar la denúncia.

Cinc botigues assaltades en pocs dies

No és el primer cop que una botiga de luxe del centre de Barcelona, d'una de les zones més cares i exclusives de botigues de tot Europa, és assaltada. El cap de setmana del 14 i 15 de novembre uns desconeguts van assaltar tres botigues. Una la nit de divendres a dissabte, la G-Star, també en aquesta zona de la ciutat, i la matinada de diumenge a dilluns, exactament a la mateixa hora que l'assalt d'avui, les botigues Tommy Hilfiger i Dolce Gabbana.

Tal com es pot veure en aquest vídeo, el primer assalt va ser a cops contra la porta de la botiga G-Star. Els altres dos assalts, a Tommy Hilfiger i Dolce Gabbana, van ser amb accions diferents: en el primer van trencar l'aparador amb la tapa d'una claveguera i a l'altre hi van encastar un cotxe. Es van poder emportar un botí de més de 10.000 euros, segons van explicar responsables de la botiga a ElCaso.cat.

Segon intent d'assalt a Tommy Hilfiger

Abans de l'assalt d'aquest dilluns, una altra botiga va patir els atacs dels lladres, que s'aprofiten del toc de queda i els carrers buits. El dimarts de la setmana passada un grup de desconeguts va intentar rebentar l'aparador de la botiga Tommy Hilfiger.

Atraco Tienda Paseo de Gracia - Sergi Alcázar

Un cotxe s'ha encastat contra l'aparador de la botiga, a passeig de Gràcia / Sergi Alcázar

En aquesta ocasió no se'n van sortir i no es van poder endur res, segons ha pogut saber ElCaso.cat. En total, doncs, en pocs dies s'han detectat cinc assalts contra botigues de moda i luxe del centre de Barcelona.

El "reforç" dels Mossos no funciona

Fonts policials han explicat a aquest mitjà que d'ençà que es va tenir coneixement dels primers assalts contra les botigues, ara fa dues setmanes, s'ha posat en marxa un "reforç de vigilància i patrullatge" de Mossos d'Esquadra a la zona durant les hores nocturnes per evitar més assalts. De moment, però, no funciona.

La investigació sobre tots els assalts, que segueixen un patró semblant, però encara no hi ha indicis que siguin perpetrats per les mateixes persones, segueix en marxa.