Tres persones mortes, una altra que ha quedat cega de per vida i tres més en estat crític; aquest és el balanç del mes de maig pel consum d'alcohol d'un gel hidroalcohòlic per a mans a Nou Mèxic, els Estats Units.

Persones alcohòliques

Les autoritats que investiguen els casos estimen que aquests fets es deuen a l'enverinament per metanol, una substància que contenen aquest tipus de productes de tant ús durant la pandèmia de coronavirus. En tots els casos es tracta de persones amb problemes per l’addicció a l'alcohol.

L'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units ja va advertir als ciutadans del perill que hi havia amb aquest tipus de gels i va fer un llistat de fins a nou marques que desaconsellava utilitzar.

El risc del metanol

Ingerir grans quantitats de metanol pot provocar des de problemes lleus, per exemple  mal de cap, nàusees o visió borrosa, però també problemes molt més greus com la ceguesa permanent, que qui el consumeixi entri en coma, danys permanents en el sistema nerviós o fins i tot la mort, com ha estat el cas a Nou Mèxic.