Salut ha procedit a la retirada, en hotels i restaurants de Biscaia, d'un total de 1.125 dotzenes d'ous relacionats amb l'origen de 40 casos d'intoxicació per salmonel·la.

Deu persones han hagut de ser hospitalitzades

Dels 40 afectats, 37 van resultar intoxicats en un local hoteler de Galdakao i uns altres tres en un altre de Portugalete. Tots els afectats havien ingerit truita. De les persones afectades, tan sols una es manté ingressada. En total, han necessitat d'hospitalització 10 persones.

La informació s'ha transmès a la xarxa estatal d'alerta alimentària de l'Agència de Seguretat Alimentaria i Nutrició perquè es realitzin les comprovacions oportunes en origen i, en el seu cas, s'adoptin les mesures oportunes. Salut ha assegurat que informarà de l'evolució d'aquesta situació, en cas que sigui necessari prendre noves mesures. A més, ha recordat que en l'elaboració de truites amb ou cru "s'ha de quallar bé" aquest producte "per assolir la temperatura necessària per al control de patògens com la salmonel·la". Una altra alternativa que controla aquests riscos és l'elaboració de truites amb ou pasteuritzat.