El ministeri de Sanitat, Consum i Seguretat Social espanyol ha ordenat retirar un lot del medicament Deflazacort Sandoz, del grup dels corticoesteroides sistèmics amb propietats antiinflamatòries i anticolinèrgiques, a causa d'un error al prospecte.

Segons ha informat l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) l'alerta ha estat activada aquest divendres i afecta al lot N012 del medicament "Deflazacort Sandoz 6 mg comprimits EFG, 20 comprimits," amb data caducitat el 31 de gener de 2022.

Error al prospecte

Sanitat ha ordenat la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes de l'esmentat lot i ha demanat que siguin tornades al laboratori per les vies habituals a causa d'un error al prospecte, que indica que es tracta de "Deflazacort Sandoz 30 mg comprimits EFG, 10 comprimits".

Aquest medicament s'utilitza en cas de malalties reumàtiques, del col·lagen i de la pell, així com al·lèrgiques, pulmonars, oculars, hematològiques, gastrointestinals, hepàtiques i renals, segons el fabricant del fàrmac.