Un empresari del món de la restauració encén les xarxes socials en transcendir una conversa per WhatsApp amb una candidata a treballar en un dels seus locals que rebutja per ser mare i tenir parella.

Sense fills ni nòvio

"Ho sento. Nosaltres busquem algú sense fills ni nòvio, perquè així està més pendent i no té pressa per arribar a casa. Sort". Aquesta és la resposta que ha generat una allau de crítiques a les xarxes socials. Un comentari extret d'una xerrada en WhatsApp entre el gerent d'un local de restauració i una candidata a ocupar una plaça vacant de cambrera.

La xerrada, que ha descobert el perfil de Twitter @MierdaJobs administrat per la periodista del diari Público Alejandra de la Fuente, s'inicia amb la candidata al lloc de cambrera presentant-se. "Hola sé que és diumenge. He vist que han publicat un anunci en el qual busqueu cambrera i m'interessa".

Mare però sense haver perdut experiència laboral

En aquestes primeres línies de la xerrada la noia explica la seva experiència, que ha treballat quatre estius a Cadis i dos anys en una fonda. I acaba la seva exposició afegint que fa dos anys que treballa esporàdicament perquè ha tingut un fill però que no ha perdut l'experiència.

L'empresari respon amb escarit "Fills?" al que la candidata torna a explicar que té un nen de dos anys. Llavors el gerent li pregunta si està casada. La noia explica que té parella. I aleshores arriba la contestació que ha incendiat les xarxes. "Ho sento. Nosaltres busquem algú sense fills ni nòvio, perquè així està més pendent i no té pressa per arribar a casa. Sort".

63.000 missatges de resposta

El tuit fet públic per @MierdaJobs ja ha generat més de 63 mil missatges de resposta i més de 20 mil retuits. "Perquè dir busquem gent sense vida pròpia perquè no li importi que l'explotem 16 hores diàries, quedava lleig", respon una tuitaire.

Fins i tot han pres part en la polèmica personatges de la rellevància del pianista James Rhodes, que ha respost a la publicació amb un breu però contundent "Quin puto fàstic".

No tot han estat crítiques. També hi ha hagut tuitaires que s'han aliat amb l'empresari: "El meu negoci les meves normes. Val 90 euros el primer any d'autònom, anima't, arrisca't, gaudeix-lo, s'el teu cap", el defensa un d'ells.

"La raó, l'empresari. L'error de l'empresari, dir la veritat. Continueu votant esquerra", sentencia un altre.