Els Mossos d’Esquadra han resolt cinc robatoris amb força dins d’habitacions d’hotels de luxe a la ciutat de Barcelona. El lladre sostreia articles de luxe i diners de les habitacions fent-se passar per un familiar de les víctimes. L’autor és un home de nacionalitat algeriana de 35 anys i hores d’ara és en presó preventiva en un centre penitenciari de Lausana (Suïssa) per altres robatoris de similars característiques comesos en aquell país.

Entre els robatoris que s’han pogut resoldre hi ha el que va patir una part de la família reial de Qatar. Va tenir lloc el 29 de juny d’enguany quan aquest home va entrar a l’habitació d’un hotel de Barcelona on s’hi allotjaven membres de la família reial de Qatar. El lladre va sostreure objectes per valor d’uns 40.000 euros, entre els quals havia un rellotge de luxe, joies i diners.

Els robatoris resolts es van produir l’estiu del 2015 i el juny de 2019. Els investigadors han pogut identificar el lladre gràcies a les càmeres de videovigilància, a més d’altres gestions d’investigació.

Modus operandi: enganyar als treballadors de l’hotel

En tots els robatoris l’autor va seguir el mateix modus operandi: seleccionava les seves víctimes a l’entorn d’hotels de luxe de la ciutat. El lladre s’esperava a que s’absentés de l’hotel i s’adreçava a la recepció de l’establiment. Aleshores es feia passar per una persona de l’entorn de la víctima i es guanyava la confiança dels treballadors a partir de tècniques d’engany. D’aquesta manera aconseguia un duplicat de la clau de l’habitació i ja tenia lliure accés.

Col·laboració internacional

La Unitat d’Investigació de l’Eixample de Mossos ha pogut identificar l’autor dels robatoris gràcies a la col·laboració entre diversos cossos policials europeus. En aquest sentit han estat clau les imatges d’alguns dels robatoris que van permetre que es pogués identificar el seu presumpte autor. 

Per això va ser clau que en un robatori comès a Zurich al mes de juliol dugués la mateixa roba que en dels fets investigats a Barcelona del passat 29 de juny.

A hores d’ara el lladre és en presó preventiva en un centre penitenciari de Lausana a l’espera que se’l jutgi a Suïssa i queda com a investigat pels cinc robatoris amb força de Barcelona.