La Guàrdia Civil de Terol ha rescatat sis cadells de pastor alemany que havien estat enterrats vius en una finca del municipi d'Alcanyís. Els animals van ser retornats a la seva mare, que va ser localitzada en una zona propera rere una tanca. Dues persones estan sent investigades com a presumptes autores d'un delicte contra la flora, fauna i animals domèstics.

Trucada

Durant el matí del passat 9 d'agost, en el Servei de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil d'Alcanyís es rep la trucada d'un ciutadà en la que informa de l'existència de 6 cadells amb pocs dies de vida, enterrats vius. En aquell precís instant els agents es van desplaçar al lloc comprovant que la informació oferta era certa.

En les proximitats i rere una tanca, els Guàrdies Civils van evidenciar l'existència de dos gossos adults (mascle i femella). La femella tenia clars símptomes d'haver parit recentment. Els agents li van ensenyar els cadells a través de la tanca i l'animal va demostrar gran agitació i nerviosisme, comprovant per l'estat d'eufòria i la gran semblança, que els cadells eren seus. En aquell mateix moment els Guàrdies Civils se'ls va lliurar posant-se a alletar-los immediatament.

Dos sospitosos

Les indagacions realitzades han donat com a resultat la investigació de dues persones com a presumptes autores d'un delicte contra la flora, fauna i animals domèstics. Les diligències instruïdes han estat posades a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Alcanyís, ha informat la Guàrdia Civil en una nota de premsa. La Guàrdia Civil, a través de la seva campanya "Yo si puedo contarlo", prova de conscienciar els ciutadans, perquè promoguin la protecció i benestar dels animals de companyia, i denunciïn les conductes contràries que observin.

Des de la Guàrdia Civil s'ha volgut destacar l'agraïment a la col·laboració ciutadana, que va posar en coneixement els fets, i sense la "inestimable" col·laboració de la qual no s'hauria pogut resoldre aquest cas, salvant els cadells d'una mort segura.