La Guàrdia Civil ha rescatat a un noi de 18 anys que es va perdre per culpa de la pluja. Els agents el van trobar descalç, ferit i amb símptomes d'hipotèrmia.

Els fets van passar el dissabte, a les 23.30 hores. El jove es va perdre al barranc del Zapatero a Granada, i va donar un senyal de socors al servei d'Emergències 112 d'Andalusia.

Van saber on era per una trucada

Després de rebre l'alerta, una patrulla de la policia el va anar a rescatar, però no el va poder localitzar. La informació que tenien els agents era que el jove estava en una zona compresa entre els quilòmetres 13 i 14 de la Carretera A-395 Granada-Sierra Nevada.

En veure que no el trobaven, els agents es van posar en contacte amb el 112, que va trucar de nou el noi. A continuació, la policia va triangular la trucada i va aconseguir delimitar que es trobava entre el mas de Jesús de la Vall i el barranc del Zapatero.

Una cerca a peu

Els agents van recórrer a peu la zona per tal de trobar el jove. Finalment, el van localitzar al voltant de les 1.30 hores de la matinada.

Quan el van trobar, el noi tenia diverses ferides, provocades per les nombroses caigudes que havia patit. Tenia, a més, signes d'hipotèrmia, i havia perdut una sabata en el fang mentre deambulava.

El van haver de carregar

Els agents van haver de carregar sobre les seves espatlles el jove, que per les seves ferides no podia caminar. Un cop van arribar al cotxe patrulla, el van traslladar al centre de salut de La Zubia perquè li curessin les ferides.

El jove estava fent un dinar de germanor

El noi és un estudiant que, juntament amb altres companys, estava fent un dinar de germanor al Pla de la Perdiu. Al voltant de les 21.00 hores va marxar sol, va començar a caminar i va acabar a la meitat de la muntanya, on es va desorientar.

Finalment, un cop curat, els agents el van tornar a portar al Col·legi Major de Granada on actualment resideix.