El bon temps i les altes temperatures d'aquests últims dies han provocat ja una massiva afluència a les platges durant l'últim cap de setmana en moltes parts d'Europa. Al Regne Unit, un dia de platja es va convertir en un malson per a dues nenes de 7 i 9 anys.

El vent va arrossegar les nenes mar endins

Les nenes es van posar a sobre d'un flotador gegant amb forma de cigne i el vent juntament amb el corrent les va allunyar de la platja a gairebé un quilòmetre mar endins. El pare, en un primer moment va intentar rescatar-les però davant de la impossibilitat d'aconseguir-ho els va dir que es quedessin a sobre del flotador gegant i va trucar al servei d'emergències.

La guàrdia costanera va posar en marxa una operació de rescat en què va intervenir una llanxa de salvament i un helicòpter. Les petites, que estaven molt espantades, van ser rescates sanes i estàlvies. Tot va quedar només a un ensurt, encara que molt dels testimonis es van queixar perquè els sistemes d'alerta previstos per a aquests casos no van funcionar correctament.

Un cas similar, però amb un final tràgic, es va produir fa una setmana a la platja de la Pineda (Tarragonès), en què una nena també amb flotador va morir arrossegada pel corrent.